haptotherapie de praktijk
de therapeut
ervaringen
workshops
links
contact

Wie ben ik?

Jane de Jonge - Jonckheer

Mijn naam is Jane de Jonge-Jonckheer, ik ben getrouwd en heb 4 kinderen.

Na bijna 25 jaar als (kinder)fysiotherapeute gewerkt te hebben, constateerde ik dat veel klachten zich steeds herhaalden en dat er achter die klachten een diepere oorzaak zit.

De klacht is een lichamelijk signaal voor onderliggende, soms psychische, problemen. Dit was voor mij de aanleiding mij te gaan verdiepen in haptotherapie. Daar vind ik prachtige behandelingsmogelijkheden voor deze problemen. In de haptotherapie wordt de balans tussen het denken en het voelen hersteld. 

Zoals je in mijn logo ziet is het paard voor mij belangrijk. Het paard is een spiegel van onze gevoelens, het laat ons precies zien waar wij in ons dagelijks leven tegenaan lopen. Ik gebruik het paard als metafoor in de therapie. Dan zie ik het paard als ons lijf/voelen en de ruiter als ons denken/hoofd. Het paard en de ruiter hebben elkaar nodig en om in balans te zijn moeten ze samenwerken om tot mooie resultaten te komen. Er is balans tussen voelen en denken. Als die balans er niet meer is kunnen er veel lichamelijke en psychische klachten ontstaan. Dat is voor mij heel helder in wat ik in mijn praktijk tegen kom. 

Vanaf 1976 tot 2002 ben ik als (kinder)fysiotherapeute werkzaam geweest. In 1996 ben ik de 5-jarige part time post HBO opleiding voor haptotherapie in Doorn begonnen. Sinds 2002 heb ik een haptotherapiepraktijk aan huis voor volwassenen en kinderen en relatieproblematiek. 

Naast de opleiding Haptotherapie heb ik me verder gespecialiseerd in:
  • Haptotherapie bij relatie problematiek
  • Basis opleiding Emotionally Focused Couples 
  • Therapie EFT
  • Kinder haptotherapie
  • Geweldloze communicatie van Rosenthal
  • Module DSM 4

Heb je vragen of wil je meer weten?

bel: 0164 - 258 576